Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muško selo: Nakon 27 godina rodila se prva djevojčica

curicahladikapix
Preuzmite sliku

Jelena Breški (5) iz Breškog brijega kraj Lepoglave jedina je curica u selu.

curicahladikapixNaime, u tom selu 27 godina rađala su se samo muška djeca, njih dvadesetak, no mnogi se nadaju da je njenim rođenjem 15. listopada 2007. godine ta tradicija zauvijek prekinuta.

Malena priča: ”U susjedstvu nemam prijateljica, oko mene su sami dečki. A oni se ne igraju lutkama. Zato volim ići u vrtić, tamo imam i lutke i prijateljice, a najbolje su mi Kaja i Matea”.

Jelenin otac Zvonko (42) kaže da selom već godinama kruži priča o zdencu vode čiji je izvor kraj Vudelje na Ivančici, a koja se s izvorišta slijeva u breškobriješke vodovode i nagađa se da je tajna rađanja isključivo muške djece u selu baš u njoj.

Malena je sretna, zadovoljna i brbljava djevojčica koja obožava crtiće Winx, bojanje, pjevanje, crtanje, igranje na kompjutoru, ali i barbikama. Društvo za povremeno igranje skrivača su joj susjedi Filip, Patrik, Ivan i Lovro, no kad god može, trčkara i mazi psa Rexa i mačka Garfielda.

Majka Jasna je ponosna što je rodila curicu: ”Zvonko i ja smo pet godina u braku i brzo smo dobili dijete, i to još curicu. Sjećam se da mi je jedan stari pedijatar u rodilištu rekao da je Jelena najljepše dijete od sve novorođenčadi na odjelu”.

Inače, u selu posljednja je djevojčica prije Jelene rođena 1980. godine, a mještani kažu kako se znalo događati da liječnici trudnicama u više navrata na ultrazvuku kažu da nose djevojčice, no na kraju rode sinove. U selu su u ovom trenutku trudne još dvije žene, za jednu se zna da nosi sina, a druga još ne zna spol, no mještani se nadaju curici.

Tuzlanski.ba / 24sata.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: