Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Motociklom vezanim za paraglajder preletio iznad Pamukkalea

Preuzmite sliku

Profesionalni paraglajderist Hasan Kaval uspio je motociklom vezanim za paraglajder preletjeti iznad bijelih termalnih bazena u jugozapadnoj turskoj regiji Pamukkale, javlja Anadolu Agency (AA).

Kaval se paraglajderom uspio podići u zrak na motociklu i letjeti 20 minuta te sigurno aterirati u regiji Kocacukur. Poduhvat je snimio kamerom.

On je prethodno na stražnji dio motora dodao i propeler koji je tokom leta pojačavao silu potiska i značajno produžio let.

“Porodica mi stalno govorim da se bavim svojim poslom, kuhanjem, ali letenje je nešto drugo i privuklo me na poseban način”, kazao je Kaval i dodao kako ga uzbuđuju pokušaji nesvakidašnjih letova, poput onog kada je u zraku sjedio u sofi i gledao tv ili igrao igrice.

 • Ovaj entuzijasta želi nesvakidašnjim letovima privući pažnju i promovirati turističke centre, a posebno Pamukkale.

  “U zraku se osjećam slobodnim, poput ptice. Međutim, porodica se ljuti zbog toga, ali vremenom su uvidjeli moju odlučnost i sada me podržavaju”, kazao je Kaval.

  Pamukkale je mjesto sa liste svjetske baštine UNESCO-a i nalazi se u provinciji Denizli, a poznato je po termalnim vodama bogatim mineralima i bijelim sedrenim terasama.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,