Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mladoženja koji je ostao bez porodice tražio dozvolu da mu na vjenačnje dođe bivša djevojka

Preuzmite sliku

Planiranje vjenčanja može biti izuzetno stresno vrijeme za parove s ogromnim komadima ušteđevine za veliki dan, kao i mjesecima organizacije.

Liste gostiju također stvaraju mnogo problema s tim da jedna strana ponekad ima veliku porodicu ili velike grupe prijatelja, kao i brigu da ne uznemirite nekoga ko nije pozvan. A bivši su divovski zabranjeni kada su u pitanju svatovi s obzirom na historiju koju je par možda imao i činjenicu da više nisu u vezi. Međutim, jedan mladoženja je podijelio svoju frustraciju zbog reakcije njegove supruge na to da želi da svojoj bivšoj djevojci od prije osam godina uputi pozivnicu za vjenčanje, piše Mirror.

Napisao je: „Moja verenica i ja ćemo se venčati u oktobru. Prošle sedmice smo počeli da pravimo listu gostiju da pošaljemo pozivnice do kraja meseca. Ja sam siroče i jedina porodica koju imam je stari daleki rođak koji ne može da ode u SAD. Rekao sam svojoj vjerenici da ću pozvati samo 6 ljudi.”, prenosi Tuzlanski.ba.

Među tih 6 ljudi je i njegova bivša djevojka, za koju kaže da su u prijateljskim odnosima i da ona ima troje djece.

Uprkos tome, kada je budući mladoženja spomenuo svoje namjere da pozove bivšu, ona je “odbila”. Njegova vjerenica je insistirala na tome da se pozivanje bivših na vjenčanja ne odobrava,

“Bila je vidno uznemirena kada sam joj rekao da je lažljiva. Rekla je da ne moram biti zao i pribjegavati tome da je nazivam lažovom da bih je povrijedio”, nastavlja on. Dodaje:

“Pokušao sam da se izvinim jer mi to nije bila namjera, ali ona me je samo ignorisala i otišla u krevet. Ja uvijek prvi krenem na posao, ali jutros kad sam se probudio ona je već otišla. Pokušao sam da zovem ali nije htjela odgovarati niti odgovarati na moje poruke.  Sada se osjećam konfliktno jer razmišljam da više ne pozivam svog prijatelja jer ne želim da se svađam sa svojom vjerenicom zbog ovoga.”

Objava je postala viralna i do sada je privukla preko 200 komentara. Jedan korisnik je odgovorio: “To je i njeno vjenčanje, morate oboje biti uključeni u listu gostiju, a ona vam je rekla da joj je neugodno”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje