Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mislili su da je poginula u avionskoj nesreći, a nekoliko dana kasnije išetala je iz šume (VIDEO)

Preuzmite sliku

Tokom vikenda, Leland i Sharon Bowman i njihova unuka Autumn Veatch krenuli su na izlet malim privatnim avionom. Poletjeli su iz Kalispella u Montani, ali kad su stigli do Omaka u Washingtonu, izgubio im se trag.

Samo dva dana kasnije tinejdžerica je išetala iz šume nedaleko Mazama u saveznoj državi Washington, mahnula je vozaču koji je baš prolazio, a kad se zaustavio i pitao je li sve u redu, rekla mu je da je upravo ona djevojka iz avionske nesreće koja se dogodila tokom vikenda.

Naknadno je utvrđeno da se zaista radi o 16-godišnjoj Autumn Veatch, a sretnu vijest potvrdio je i njezin otac objavom na Facebooku.

Policiji je rekla da je “nekoliko dana samo hodala”. Imala je lakše opekline i patila od dehidracije, ali liječnici tvrde da je njezino stanje stabilno.

“Ne želimo pričati o statusu djeda i bake. Samo ću reći da je ona jedina koja se pojavila nakon nesreće”, rekao je šerif Frank Rogers i dodao da su poslali nekoliko aviona da istraže dio oko Omaka ne bi li pronašli nestali avion.

“To je posebno neprohodan dio, a u ovom trenutku vrijeme ne surađuje s nama, ali nadamo se da će se razvedriti”, rekao je Jeffrey Lustick, jedan od pilota i dodao da je dio njegovih kolega u potragu krenuo još tijekom vikenda, čim su doznali da avion nije sletio, ali nisu uspjeli pronaći avion. (index.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,