Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milion dolara za izgubljene cipele iz “Čarobnjaka iz Oza”

Preuzmite sliku

Jedan obožavatelj filma “Čarobnjak iz Oza” ponudio je nagradu od milion dolara za informaciju o paru crvenih cipela koje je Judy Garland nosila u filmu i koje su već deset godina izgubljene.

 • cipele-carobnjak-iz-oza2
 • Crvene cipele sa šljokicama, jedan od četiri para koja je glumica nosila u klasiku iz 1939. godine, ukradene su iz Judy Garland Muzeja u Grand Rapidsu, Minnesota u augustu 2005. godine.

  Izvršni direktor Muzeja John Kelsch rekao je Reutersu da je anonimni donator iz Arizone i “veliki fan” filma prije dva tjedna, poslije muzejskog festivala “Čarobnjak iz Oza, ponudio nagradu.

  “Čuo je za naše napore”, rekao je Kelsch i dodao da će nagradu dobiti onaj ko da tačnu lokaciju cipela, a ime lopova će biti priopšteno.

  Policija je procijenila da je kradljivcu bilo potrebno manje od jednog minuta da razbije staklo na vitrini gdje su se nalazile cipele.

  Cipele koje su trenutno izložene u muzeju su kopija a ispod njih je natpis da se za sada ne zna gdje su originalne cipele koje vrijede između dva i tri miliona dolara. (tanjug)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,