Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Medicinsko čudo: Bilder koji ima 93 godine (VIDEO)

Charles-Eugster
Preuzmite sliku

Godine nisu prepreka da bi se bavili sportom, a dokaz tome je 93-godišnji penzionisani stomatolog Charles Eugster, koji je nedavno nastupio na jednom bodybuilding takmičenju.

Charles-EugsterZa samo 45 sekundi ovaj nevjerovatni djedica napravio je 57 dipseva (propadanja), 61 zgib i 48 trbušnjaka zaista impresivno.

Eugster se nije tek od skora počeo baviti sportom; tokom života nastupio je na više fitness i veslačkih takmičenja. Kako i sam kaže, cijeloga života se bavio sportom, ali je tokom svoje radne karijere imao jako malo slobodnoga vremena za redovito se posvetiti fizičkoj aktivnosti.

Nakon što je otišao u penziju, Eugsteru je zasmetalo da mu tijelo postaje debelo i mlohavo pa se odlučio posvetiti treninzima u teretani.

Ponovno je počeo redovno trenirati sa 87 godina, radi 3-4 treninga u trajanju do 2 sata, a tokom svakog treninga odradi 60 zgibova i 50 sklekova. ‘Medicinsko čudo‘, kako ga nazivaju doktori, osim rada s tegovima i na spravama, redovito i vesla.

Nikada nisam poželio preskočiti trening. Da biste izgradili mišiće morate trenirati do stanja iscrpljenosti. Morate raditi ozbiljno do te mjere da vam mišići požele zaplakati‘, slikovito je opisao ovaj snažni 93-godišnjak.

Kad su ga pitali šta ga to motiviše za ovako naporne treninge, Eugster je rekao: “Želim da se za mnom okreću zgodne i sexy mlade 70-godišnjakinje na plaži ! “

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: