Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Masaža stopala, 5 litara goriva ili parking mjesto? Otkrijte šta sve možete kupiti za jedan dolar širom svijeta

Preuzmite sliku

Pripremite se: putujemo svijetom bez napuštanja mjesta. Naš je izazov bio pronaći sve što bi nam ta mjesta mogla dati za samo 1 dolar i to smo potpuno dobro odradili, piše Bright Side.

Sada vam želimo pokazati sve stvari koje možemo kupiti za samo jedan dolar širom svijeta, a neke od tih stvari su zaista nevjerovatne, prenosi Tuzlanski.ba.

1. Filipini

Ako ste umorni nakon dugog putovanja na Filipine, masaža stopala je sve što vam treba. Možete dobiti 20-minutnu masažu u Cebuu i osjećati se potpuno osvježeno.

 • 2. Istanbul

  Ako idete u Istanbul, morate probati njihov tradicionalni turski čaj. To je najviše konzumirani topli napitak u ovoj zemlji, a možete pronaći puno njegovih verzija za manje od jednog dolara.

  3. Vijetnam

  Ovi konusni šeširi poznati su kao „nón lá“ i izrađeni su od slame ili rogoza. Kupnja jednog kao suvenir kojim ćete ukrasiti kuću ili ga pokloniti dvije su sjajne mogućnosti.

 • 4. Njemačka

  Nije lako pronaći stvari ispod 1 dolara u Evropi, ali ako iznenada shvatite da ste zaboravili pamučne štapiće kod kuće dok ste u Njemačkoj, možete ih kupiti na tržnici.

  5. Malezija

  Da biste uštedjeli prostor u svojoj prtljazi, dobar savjet je ponijeti manje odjeće i pronaći uslugu pranja veša u blizini odredišta. U Kuala Lumpuru možete oprati do 1,1 kg odjeće jeftino.

 • 6. Indija

  Odličan način kretanja tokom putovanja je korištenje javnog prijevoza jer nekoliko mjesta možete posjetiti na najekonomičniji način. U Indiji je minimalna cijena karte za metro 10 rupija, što je ekvivalentno 13 centi, tako da je odabir metroa jeftin način za kretanje.

  7. Venezuela

  Venezuela ima najjeftinije cijene benzina na svijetu, košta 20 centi po litri. Dakle, ako planirate putovanje u ovoj zemlji, punjenje rezervoara automobila s 5 litara benzina bit će prilično povoljno.

 • 8. Južna Koreja

  Karaoke su jako popularne  u Južnoj Koreji, pa pokušajte rezervirati dio svog vremena kako biste se uronili u korejsku kulturu i otpjevali neke melodije. Naš savjet za vas je da pronađete karaoke uređaje na kovanice i otpjevate 2 pjesme za 1 USD.

  9. Portugal

  Veza između Portugalaca i kafe započela je još u osamnaestom stoljeću i sada je nemoguće izaći na portugalske ulice, a da ne vidite ljude kako piju ovaj divan napitak. Ako naiđete na kafić, ne oklijevajte svratiti i probati ovaj topli napitak.

 • 10. Hrvatska

  Hrvatska ima najbolji sladoled na svijetu i vrijedi ga probati, čak i ako tamo idete zimi. Možete pronaći male trgovine koje prodaju kuglu sladoleda za 94 centa.

  11. Mađarska

  Pronaći parkirno mjesto koje ne košta bogatstvo na mnogim mjestima može biti teško, ali u Budimpešti je moguće parkirati automobil do 4 sata bez pljačkanja banke.

 • 12. Singapur

  S obzirom da temperatura nikada ne pada niža od 26° , često je pronalazak javnog bazena u Singapuru dobra ideja. Postoji mnogo opcija koje možete izabrati, pogotovo ako ne želite puno platiti.

  13. Švicarska

  Švicarska nije zemlja poznata po svojim jeftinim cijenama, ali lijepo je znati da sa samo 1 dolar nećete umrijeti od žeđi dok ste tamo. Možete kupiti 1,5 litara vode, a imate i još neke sitnice za ponijeti kući.

  14. Brazil

  Ako ne želite šetati s ruksakom dok ste u Brazilu, možete pronaći najbliže ormariće kod autobuske stanice kako biste ga zaštitili tokom dana.

 • 15. Tajland

  Uvijek je dobro imati pretplatničku karticu za mobitel tokom putovanja, a na Tajlandu to može biti prilično jeftino. U slučaju nužde ili nostalgije za domom možete slobodno razgovarati 16 minuta dok ste tamo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,