Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama sinu stvorila vrt iz snova: Petogodišnjak sada ima vlastiti Dinoland

Preuzmite sliku

Kellimarie House (35) iz Weston-super-Marea ostvarila je snove svog petogodišnjeg sina Brysona te vrt pretvorila u Dinoland, u kojemu je sve do zadnjeg detalja uređeno za dinosaure.

Primijetila je kako je njen stari drveni pod na terasi počeo trunuti i pomislila je kako je vrijeme da obnovi terasu. Zatim joj je sinula ideja kako bi mogla napraviti nešto za sina jer je godinama ‘opsjednut’ dinosaurima.

 • Inspiraciju za vrt je pronašla pregledavajući različite grupe na Facebooku. Tamo je i pronašla kako ljudi na svoje terase vješaju dekorativne zavjese.

  – Kada sam to vidjela znala sam da moram potražiti zavjese na dinosaure i našla sam ih – objasnila je.

 • Ostatak zaliha također je našla po jeftinoj cijeni, a ukrasno kamenje različitih oblika i veličina je besplatno preuzela s Facebook Marketplacea.

  Ondje je kupila i pijesak, a ukupno je na obnovu vrta potrošila oko 500 KM.

  – Vrtni dinosauri bili su na akciji ‘kupi dva, jedan dobiješ besplatno’. Kupila sam i svoje dvije Phoenix palme od firme B&Q. To je također bila fantastična ponuda, jer se na većini mjesta prodaju po cijeni od preko 70 KM. Svoje dvije sam dobila za 32 KM – govori mama.

 • Od starih drvenih podova Kellimarie je stvorila sadilice.

  Najskuplji dio bila je trava, kaže mama. Kako bi ju postavila prvo je morala staviti rubno kamenje, pod je zasula kamenčićima i poravnala pijeskom prije nego što je postavila travu, prenosi 24sata.hr.

 • Sada Kellimarie ima briljantan vanjski prostor za igru svog sina kojeg krasi 15 različitih vrsta dinosaura. U vrtu se nalazi i zbirka kamenja te biljke koje rastu u žardinjeri sa strane. Također je dodala stolicu s pokrivačima i jastucima kako bi se imali gdje opustiti, piše Daily Mail (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,