Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama šesnaestero djece priznala da nije željela djecu, ali je muž razuvjerio

Preuzmite sliku

Eni i Ray Bonell su roditelji najveće australijske porodice  te često govore o svom iskustvu. Naime, imaju šesnaestero djece i tvrde da ih žele još.

Ipak, odgovarajući na pitanja pratitelja na društvenim mrežama, Jeni je otkrila kako ona u prošlosti ustvari uopće nije željela imati djecu, ali ju je suprug razuvjerio. Naime, podijelila je kako Ray dolazi iz šesteročlane porodice te joj je na početku njihove veze priznao kako želi četvero ili šestero djece, a ona je inzistirala na tome da se to “neće dogoditi”. Ipak, njeno se mišljenje promijenilo.

“Pristala sam imati jednu, možda dvije bebe. To je otvorilo moje srce onome što je moj životni poziv. Na kraju sam ja bila ta koja je pitala supruga možemo li pokušati dobiti i treće dijete”, ispričala je Jeni.

Tada su imali jednog sina i dvije kćeri, a Ray se nadao još jednom dječaku kako bi njihova porodice bila “potpuna”. Međutim, četvrta je bila djevojčica koja ih je potaknula da nastave proširivati svoju obitelj. Nažalost, kad je Jeni sljedeći put zatrudnjela, doživjela je spontani pobačaj. Ali vrlo brzo je ponovno zatrudnjela te su dobili još jednog dječačića.

Kako kažu, imali su sreće pa su dosegnuli brojku od 12 djece prije nego što su doživjeli još jedan spontani pobačaj, a kada su pokušali dobiti 16. dijete, pretrpjeli su još četiri pobačaja zaredom, piše index.hr.

“Bilo je to vrlo teško razdoblje”, priča Jeni Na kraju je stigla mala Caitlin, a Jeni je otkrila da se nada da će dobiti i 17. dijete te ne skriva da ona i Ray ne koriste zaštitu niti je planiraju početi koristiti.  Mnoge je šokirala spoznaja da je Jeni ustvari bila trudna nevjerovatna 23 puta te da je imala šest spontanih pobačaja. Uprkos činjenici da je svjesna da možda više ne može ostvariti uspješnu trudnoću, nada se da će roditi još djece.

Jesmo li zadovoljni sa 16 djece? Apsolutno. Tako smo sretni onime što smo dobili. Jednostavno nevjerojatno volimo svoju djecu. Osjećam se toliko počašćenom što sam mama i nisam mogla zamisliti bolji život. Planirala sam da neću uopće imati djece, ali toliko toga bih propustila da sam slijedila taj put”, zaključila je Jeni.

Odgovarajući na druga pitanja, Jeni je istaknula kako su sva njezina djeca začeta prirodnim putem, a ne IVF postupkom, kako mnogi vjeruju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,