Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama s genijalnim trikom: Evo kako da djeca jedu više povrća

Preuzmite sliku

Majka Jane Stine otkrila je svoju metodu navođenja djece na zdravu prehranu, a trik koji je podijelila na Facebooku oduševio je internet.

Ne samo da zbog ovog jedu zdravije, već me i manje traže da im kupujem brendirane proizvode, rekla je Jane koja s porodicom živi u tajlandskom gradu Chiang Mai.

Njen post prikazuje bundevu s Disneyevom naljepnicom Winnie the Pooha, napisala je: Ovo je moj najbolji roditeljski trik. Znate kako djeca uvijek žele Paw Patrol jogurt ili Disney vafle?

Kupite naljepnice i počnite ih lijepiti po proizvodima. Tako mi danas jedemo Winnie the Pooh špagete koje savršeno idu s Toy Story brokulom.

Objava je postala hit te je post dijeljen 106 hiljada puta te ga je lajkalo više od 17 hiljada ljudi, a posebno su oduševljeni roditelji.

‘Odlična ideja, tako jednostavno, a tako učinkovito’, ‘zašto se ja nisam ovog sjetila’ – neki su od komentara.

Naravno, našlo se i onih koji ne odobravaju tu metodu, pa je jedna majka napisala ‘djeca bi trebala jesti ono što im se da, a ne da ih moramo varati lukavstvima’.

Međutim, za one koji se muče s prehrambenim navikama djece vjerovatno je sasvim svejedno je li riječ o varci ili ne, sve dok njihovi najmlađi rado jedu zdravu hranu. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,