Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama napravila popis pravila za hranu u kući kako ukućani ni bi pojeli sve zalihe uslijed samoizolacije

Preuzmite sliku

Jedna mama podijelila je svoja smiješna pravila u pokušaju da spriječi svoju porodicu od stalnog jedenja hrane uslijed samoizolacije zbog koronavirusa, piše Mirror.

Svako čini sve što je u njihovoj moći da svoje frižidere i ormariće opskrbi usred strahova od samoizolacije. To uključuje i jednu pametnu mamu koja je kreirala niz strogih „pravila za ostavu“ kako bi osigurala da njezina porodica ne pojede svu hranu u kući, prenosi Tuzlanski.ba.

Naslovila je pravila: “Nova pravila za ostavu za koronavirus” i anonimno podijelila sliku na internetu. Popis pravila bio je zalijepljen u unutrašnjosti ormarića sa hranom.

Prvo pravilo kaže: Niko ne ulazi u ostavu po hranu ili grickalice, a da se prije toga ne pita.

Nastavila je drugo pravilo rekavši da niko ne smije otvarati novu kutiju s žitaricama, sve dok se stare, neotvorene kutije ne pojedu.

 • Treće je pravilo – Ni pod kojim uslovima niko ne može posegnuti za hranom u ormariću ako prvo nije pojeo komad voća, povrća ili jogurt.

  Međutim, četvrto se pravilo definitivno pokazalo čvrstim favoritom među korisnicima Facebooka.

  Pravilo četvrto je glasilo: “Ako neko dotakne ili pojede moj KADBURY EGGS, poželjet ćete da imate koronavirus i umrete.”

  Post je dobio 2.500 reakcija, 1.600 dijeljenja i 950 komentara, pri čemu mnogi hvale maminu smiješnu ideju.

  Jedan od komentara je glasio: “Želio bih da moja djeca ovo pročitaju prije nego što otvore šestu kutiju žitarica”. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,