Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka zaprepaštena saznanjem da očekuje dva para blizanaca u isto vrijeme

Preuzmite sliku

Žena koja se borila sa problemom plodnosti nadmašila je izglede od 70 miliona prema jedan tako što je zatrudnj6ela sa dva para identičnih blizanaca.

Ashley Ness, 35, frizerka na pola radnog vremena, zatrudnjela je sa svojim dečkom, 47-godišnjim Valom, i otišla na pregled kod svog doktora u februaru. Bila je oduševljena što očekuje svoje drugo dijete, ali ta radost se pretvorila u šok kada je Ashley saznala da nosi ne jednu, već četiri bebe. Da stvar bude još čudnija, četiri bebe nisu bile četvorke, već dva para identičnih blizanaca – dva dječaka i dvije djevojčice – što je nevjerovatno rijedak medicinski fenomen, piše Mirror.

Kada je otišla na ultrazvuk, rekla je da medicinska sestra nije mogla da vjeruje šta vidi i da je morala da progugla da vidi da li je u pravu. Kada je vijest o njenoj neobičnoj trudnoći potvrđena, Ashley je rekla da se osjećala kao da će se onesvijestiti, ali su se ubrzo ona i Val, koji ima troje dece iz prethodne veze, uzbudili, prenosi Tuzlanski.ba.

  • Četvoro novorođenčadi Ashley i Val očekuju se u oktobru, ali će biti inducirani prijevremeno zbog rizika od prirodnog porođaja četiri bebe. Govoreći za lokalne novine Boston.com, Ashley je dodala: “Moji mama i tata su bili oduševljeni. Bili su kao: ‘Iskreno, ako neko to može, to si ti. Nemamo brige za tebe’. Većina ljudi koji me zaista poznaju, to je njihov komentar, oni kažu: ‘Ash, imaš ovo. Ovo si ti, na njemu je tvoje ime‘. Jedva čekam da vidim koliko su identični – hoće li mi biti teško da ih razlikujem?”

    U Sjedinjenim Državama se svake godine rodi samo oko 150 skupova četvorki i višekratnika višeg reda. Najčešće se dešavaju kada roditelj koristi potpomognutu reprodukciju. U Ashleynom slučaju, njene četvorke se smatraju spontanim. Prirodnim. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,