Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka objasnila zašto kćerke uči da nevinost ne postoji, mnogi roditelji je pohvalili

Preuzmite sliku

Cayce Lacorte, majka pet kćeri, postala je hit na TikToku kad je objasnila zašto djevojke uči da nevinost ne postoji.

Za nju je djevičanstvo, kako kaže, patrijarhalni koncept stvoren da kontroliše žene i ne služi ničemu drugom osim da se žene osjećaju nezadovoljne sobom.

“Samo zato što je neki dečko stavio svoj penis u tebe u nekom trenu tvog života ne umanjuje tvoju vrijednost. Ne mijenja te kao osobu”, rekla je Cayce, te dodala: “Seks je bitan, to je velika stvar. I uvijek bi trebao biti velika stvar, a ne samo prvi put. Cijeli taj koncept je besmislen”, nastavila je i dodala da joj druge majke prigovaraju zbog tog stava.

@book_mama#stitch with @nevadashareef #virginityisamyth #madmoms #fuckthepatriarchy♬ original sound – Your Mom


“Odgajam svoju djecu da budu dobri ljudi i da odrastaju na čvrstim temeljima. Da donose pametne odluke, a ne zato što u nekoj knjizi tako piše.”, kaže Cayce koja je ponukana komentarima snimila još jedan video. 

“Rano to sve krene. Trebate se koncentrisati na obostrani pristanak. Ne trebate im dozvoljavati da vas grle i ljube, možete im reći dosta kad god želite”, pojasnila je Cayce svoje odgojne metode.

Cayce su pohvalili mnogi roditelji. “Ovo je nevjerojatno promišljen i inteligentan pristup seksu”, “Kakva fenomenalna majka”, pisali su joj. (index.hr)

@book_mamaReply to @awildfemale I hope this helps in trying to explain these tough topics to you kids. #virginityisamyth

♬ original sound – Your Mom

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,