Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka i otac djevojčice posvađali se jer je ona, njemu iza leđa, djetetu probušila uši

Preuzmite sliku

Uprkos žestokoj raspravi koju su vodili prije nego što su postali roditelji, majka i otac dvomjesečne djevojčice posvađali su se jer je ona, njemu iza leđa, djetetu probušila uši.

Ona dolazi iz kulture u kojoj je to normalna stvar, ali on se ne osjeća ugodno pri pomisli na ideju da dijete podvrgava takvoj boli.

“Htio sam pričekati da naša kći bude dovoljno stara da sama donese odluku o tom pitanju. Kad se moja supruga vratila iz porodičnog izlaska, shvatio sam da Alicia ima zlatne naušnice na ušima. Žena mi je rekla da je odlučila svima uljepšati dan i to obaviti”, napisao je na Redditu, prenosi index.hr.

Muškarac je toliko pobjesnio da je kćeri skinuo naušnice i bacio ih, što je pak razljutilo njegovu suprugu.

“Rekla mi je da je takav potez nepoštivanje nje, njezine kulture i običaja. Spavala je u drugoj sobi i odbila razgovarati sa mnom“, pojasnio je.

On smatra da je ispravno postupio jer se supruga nije konzultirala s njim oko takve odluke, a ona isto ne namjerava popustiti. Korisnici Reddita ipak su stali na njegovu stranu.

“Kulturna norma koja priječi tjelesnu autonomiju druge osobe nije nešto što vrijedi slijediti. Vaša žena je to učinila vama iza leđa smatrajući da je bolje tražiti oprost nego dopuštenje“, smatra jedna osoba.

“Može govoriti koliko hoće da je to nepoštivanje nje, ali ona je ta koja je pokazala nepoštivanje prema vama kad je tako nešto učinila iza leđa”, tvrdi druga.

Javila se i osoba kojoj su roditelji probušili uši dok je bila beba, a sada zbog toga žali.

“Voljela bih da je neko razmišljao je li to nešto što ja želim. Da su bar pričekali. Moje rupice nisu asimetrične i utjecale su na moje ostale piercinge”, kaže.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,