Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Magična šuma bambusa iz koje milioni ljudi odlaze razočarani

Preuzmite sliku

Bez obzira što je šuma prekrasna, zbog prevelikih očekivanja turisti se nerijetko razočaraju nakon što je vide uživo, zbog čega joj ne daju odlične ocjene…

Smještena na rubu grada, oko pola sata od centra, šuma bambusa Arashiyama – ili Sagano, kako se još naziva, jedno je od mjesta koja turisti obavezno posjećuju u Kyotu. Vjerovatno najpoznatija šuma u Japanu omiljena je meta objektiva, ali i Photoshopa ili Lightrooma.

  • Internet je preplavljen nestvarno nabrijanim fotografijama bajkovite šume u zelenim i zlatnim nijansama, ali nažalost to nije iskustvo kakvo ćete doživjeti u Arashiyami, osim ako nemate jako razvijenu maštu. Prizori na fotografijama koji vraćaju u doba samuraja i gejši te odišu mirom i tišinom, u stvarnosti su dosta drukčiji, prenosi punkufer.hr.

  • Prije pandemije šumom je mjesečno znalo prošetati gotovo pet miliona ljudi. Oni koji žele dobiti fotografije kao iz slikovnice moraju se itekako namučiti jer osim jačeg intenziteta boja treba obrisati ili izbjeći i poveći broj ljudi.

  • Bez obzira što je šuma prekrasna, zbog prevelikih očekivanja turisti se nerijetko razočaraju nakon što se suoče s realnošću, zbog čega joj ne daju odlične ocjene. No nađete li se u Kyotu, Arashiyama nije gubitak vremena. Osobit je doživljaj promatrati veličanstvena stabla i osluškivati zvukove vjetra ili kapljica kiše. Ulaz se ne naplaćuje, a najbolje vrijeme za posjetu su jutra ili večeri, tokom vikenda. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,