Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzna vila koju niko neće: Prodaje se već 4 godine, a ovo je njena cijena

Preuzmite sliku

Silikonska dolina krije impozantnu vilu sa pet spavaćih soba, koja se prodaje od 2016, ali kupca još uvijek nema. Početna cijena je bila 88, a sada je spala na “samo” 40 miliona dolara.

Vila se nalazi u kalifornijskom gradiću Los Altos Hils i prostire se na 8 hektara zemlje, a u vlasništvu je kapitaliste Kumara Malavallija. Ima unutrašnji bazen, kino sa 15 sjedišta i odvojenu sobu – “executive center”.

Vlasnik vile poznati je preduzetnik u sferi tehnologije, kao osnivač kompanije “Communications Systems” i suosnivač firme “VKRM”. Ova njegova nekretnina ima skoro 2 hiljade kvadratnih metara i još oko 100 dodatnih kvadrata rezervisanih za “executive center”.

Prvobitna cijena je činila jednom od najskupljih nekretnina u ovoj regiji, ali je simptomatično što se ne prodaje ni za upola “oborenu” cijenu. Prednost je što se nalazi nadomak zgrada velikih kompanija kao što su Google i Facebook. Vila ima prelijepo, uređeno dvorište i potpuno je obezbijeđena. Okružena je zelenilom, a osim glavnih spavaćih soba, sadrži i zasebne sobe za goste.

Poseban odjeljak je kreiran za vina, u koji može da stane čak 4.000 flaša. Posebnu pažnju privlači kućno kino, kao i mini spa centar u kojem su unutrašnji bazen i đakuzi. Krov ovog spa centra je pokretan, tako da oni koji tu borave mogu uživati u svako doba dana u kupanju pod vedrim nebom. Neizostavan dio vile je i sto za bilijar, a poseban kutak je kuhinja – svijetla i minimalistička. Vlasnik Malavalli se pobrinuo i za kreiranje prostorije u kojoj može da radi, odnosno da vodi važne poslovne sastanke i razgovore. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje