Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ludo vjenčanje oborilo rekord: Vjenčali se u pratnji 233 djevera i djeveruše

Preuzmite sliku

Željeli su totalno ludu ideju i dobili su je. Kada sam vidjela rekordni broj djevera i djeveruša, pomislila sam da ćemo lako uspjeti i željeli smo da ih prestignemo bar za 50 – kaže Aby, planer vjenčanja

 • vjencanje-rekord-djeveri-djeveruse2
 • Amy Ewing i Alex Simmons iz Velike Britanije riješili su da njihovo vjenčanje bude sve, samo ne obično – izgovoriće sudbonosno Da, a usput i oboriti rekord u najvećem broju djevera i djeveruša.

  Cilj je bio oboriti rekord, koji je iznosio 47 djevera sa mladoženjine i 123 djeveruša sa mladine strane.

  Njih dvoje su očigledno riješili da postave domaći zadatak svakom sljedećem paru koji bude imao sličnu namjeru, pa je njihov rekord 103 mladića koji su pratili mladoženju u crnim odijelima, bijelim košuljama i crvenim kravatama, kao i 130 djevojaka u istim, crvenim haljinama!

 • vjencanje-rekord-djeveruse
 • Budući da su mladenci željeli originalnu svadbu, ovu ideju ponudila im je žena koja se bavi planiranjem vjenčanja, Aby Louis.

  “Željeli su totalno ludu ideju i dobili su je. Kada sam vidjela rekordni broj djevera i djeveruša, pomislila sam da ćemo lako uspjeti i željeli smo da ih prestignemo bar za 50”, kaže Aby.

  Teže je bilo prikupiti 130 djeveruša, pa su raspisali konkurs, čak je i sama Aby bila djeveruša.

  “Bilo je teško naći toliki broj istih haljina, ali najgore je bilo pronaći ista odijela za 103 muškarca”, priča ona.

  Vjenčanje je koštalo 110 hiljada funti, koštalo bi i više, ali je svim profesionalcima koji su radili na njemu bilo zanimljivo obaranje rekorda i kako će to sve izgledati, pa su pristali da rade besplatno.

 • vjencanje-rekord-djeveri
 • Amy i Alex imaju četvoro djece iz prethodnih veza, a trenutno očekuju peto dijete, svoju prvu zajedničku bebu. Svi koji su sarađivali sa njima tokom planiranja vjenčanja kažu da skoro nisu vidjeli toliko zaljubljen par, pa im nije bilo teško da se žrtvuju i ne naplate svoje usluge.

  Jedino ostaje pitanje da li su Amy i Alex uspjeli negdje da smjeste i porodicu i prijatelje, budući da je samo djevera i djeveruša bilo 233.

  (stil.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje