Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Luckasti tata i njegova dvogidišnja kćerka osvojili simpatije korisnika interneta (FOTO)

papa-0014
Preuzmite sliku

Jednog dana, dok je čuvao svoju dvogodišnji kćerkicu Alice, Amerikancu Dave-u Engledou palo je na pamet da pokaže koliko nekada može da bude “teško” očevima koji se sami brinu o djeci.

papa-0014Tako je nastala serija montiranih fotografija na kojima on djeluje odsutno, dok njegova dvogodišnja kćerka Alice pegla, usisava, viri iz šerpe i radi još mnoge druge poslove.

Odnedavno se na on-line društvenim mrežama pojavljuju simpatične fotografije ovog oca sa svojom kćerkom u najnevjerovatnijim situacijama – kako obara ruku sa devojčicom, kako mu ona sprema doručak u krevetu i kako malena sjedi u šerpi na šporetu.

U pitanju je, zapravo, montaža, ali je kreativni tata imao dovoljno vremena da fotografije načini zaista uvjerljivim.

Sve je počelo kada je Dave Engledou iz Merilenda podijelio jednu takvu fotografiju sa porodicom i prijateljima na Facebooku, da bi mu zatim salva pozitivnih komentara dala inspiraciju da nastavi ovaj luckasti hobi.

Tako su nastale slike na kojima njegova dvogodišnja kćerkica Alice pere suđe, usisava, pegla veš, kao i ona gdje plače dok joj tata nad krevetićem čita Sumrak sagu za uspavljivanje.

papa-0030

Važan detalj na svim fotografijama je šolja za kafu sa natpisom „najbolji tata na svijetu“. Do sada je Dave napravio 56 snimaka, a za neke mu je bilo potrebno oko 20 sati rada.

Ovaj Amerikanac je želio da pokaže kako ni tatama nije lako kada sami treba da se brinu o djeci, jer je njegova žena vojno lice i često je van zemlje. U foto galeriji pogledajte skoro sve fotografije ovog luckastog tate koje je napravio sa svojim dvogodišnjom kćerkom Alice, oni su za kratko vrijeme postali apsolutni HIT na internetu. Nakon što pregledate slike bit će vam jasno zašto ? {igallery id=”1550” cid=”119” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”60” limit=”60”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: