Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lovac na Nessie tvrdi: To nije čudovište nego divovski som

Preuzmite sliku

Steve Feltham je pune 24 godine pokušavao ući u trag poznatom čudovištu iz jezera Loch Ness. Čak je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao lovac s najdužim neprekidnim stažom u lovu na Nessie.

No, nakon godina posvećenosti nedavno je došao do zaključka da se ipak ne radi o neobjašnjivoj pojavi nego o divovskom somu, piše Huffington Post.

”Moram biti iskren. Jednostavno više ne vjerujem da se radi o praistorijskom čudovištu”, rekao je 52-godišnji Škot i dodao da se radi o vrsti soma sa specifičnim duguljastim zakrivljenjem na leđima, koji je pušten u jezero još u viktorijansko doba.

Najvažniji dokumentirani ‘susreti’ s Nessie dogodili su se u 30-im godina 20. stoljeća, kada je ta vrsta somova počela ulaziti u razdoblje zrelosti, objasnio je.

Nessie je prvi put snimljena 1934. i tada je Daily Mail objavio fotografiju ‘čudovišta iz jezera’. Njeni pobornici tvrde da se radi o jedinom preživjelom reptilu iz obitelji Plesiosaurus, iz jurskog doba.

Nessie je inspirirala mnoge legende, a brojni istražitelji su se ozbiljno posvetili cilju da pronađu misteriozno stvorenje. (Jutarnji list)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,