Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljubav u doba korone: Prvi spoj bili prisiljeni imati – na balkonu

Preuzmite sliku

Studentica psihologije, Viola Maria Dadda upoznala je svog dečka u vrijeme širenja zaraze korona virusom. Budući da u Italiji vlada karantin, par je bio prisiljen svoj prvi spoj imati na balkonu, piše Corriere Della Sera.

– Godina 2020., godina korona virusa. Cijeli je svijet zastao i svi pričaju o jednoj stvari, korona virusu. Možda se jedino ja, i moj dečko Marco, ne opterećujemo novonastalom situacijom. Imam 23 godine, studentica sam psihologije i u godini u kojoj ova pandemija uzima maha, započinje i moja ljubavna priča s jednim dečkom – napisala je u svom dnevniku Viola, prenosi Tuzlanski.ba.

Tragikomična situacija ovog para dovodi do niza mjera s kojima su mislili da se nikada neće morati susresti.

– Normalan zajednički izlazak pretvara se u ostanak kod kuće i gledanje filmova. Prvi spoj pretvara se u ispijanje aperitiva na balkonu, prvom držanju za ruke prethodi detaljna dezinfekcija, a prije prvog poljupca bitno je provjeriti jesmo li bili u kontaktu s nekom od zaraženih osoba – piše Viola u svom dnevniku.

Iako svjedoče kolektivnom karantinu i prisiljeni su na minimalan socijalni kontakt, Viola i njezin novi dečko Marco pokušavaju izvući najviše iz ove situacije.

– Odlučila sam iskoristiti ovo vrijeme karantina i upustiti se u nešto drugačije. Spakovala sam stvari i uputila se prema mom dečku Marcu – dodala je.

Prvi dan

– Naša veza sada nalikuje na preuranjeni brak. Nema pretjeranog šminkanja kako bi se ostavio dobar dojam, outfit se svodi na nošenje pidžame, a dan prolazi gledanjem ‘online’ predavanja i svađa o tome koji film navečer pogledati. Nakon uspješno napravljenog ručka, zaključujemo svoj dan kratkim druženjem s prijateljima preko Skypa, a prije spavanja se na kratko informiramo o novostima. Kako bi se opustili i suzbili stres koji je sveprisutan u zadnje vrijeme, prije spavanja meditiramo. Sve u svemu, prvi dan prolazi dobro, a uz ljubav sve prolazi lakše – napisala je u svom dnevniku Viola. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,