Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljubav koja traje 63 godine: Bedir Akbulut nikud ne ide bez kravate

Preuzmite sliku

Kravata može biti značajan modni dodatak u životu muškaraca, a Bedir Akbulut (70) koji živi u provinciji Van, u Republici Turkiye, posjeduje kolekciju od njih 1.500.

Akbulut je otac četvero djece, a njegov način života mnogima je neobičan. Naime, on i dok hrani životinje ili obavlja poslove u kući radi to u odijelu i kravati. Najveća soba u kući namijenjena je upravo za samo jedan dio njegovih kravata. Akbulut je za Anadolu Agency (AA) govorio o ljubavi prema kravatama te kazao kako interesovanje za ovaj modni dodatak pokazuje od djetinjstva.

 • Imao sam sedam godina kad sam se prvi put susreo s kravatom. Poklonjena mi je jedna i vrlo brzo je postala značajan dio mog života. Od tog dana nikad ne izlazim bez kravate. Štaviše, i u kući je nosim. Svi znaju koliko volim kravate pa mi ih stalno poklanjaju. Sad ih imam oko 1.500. Svaki dan nosim drugu“, rekao je Akbulut.

  Posjeduje i oko 100 odijela.

  ”Svi mi poklanjaju kravate i više ne znam gdje da ih odlažem. Nemam drugog izbora nego ih izložiti u sobi“, rekao je Akbulut.

  Ipak, posebno mjesto zauzima ona koju je prvu dobio.

  Kravatu nosim i dok hranim životinje. Tako i spavam, mnogo mi se dopadaju. Kravata je sastavni dio mog života, ne mogu izaći napolje bez nje. Svi to znaju“, rekao je Akbulut.

  Jedan od njegovih prijatelja je i Murat Tunc koji kaže kako je Akbulut čovjek veoma dobrog srca.

  ”Svi ga mnogo volimo. Na njivi, među ovcama, u čaršiji, stalno ga vidimo s kravatom. Nikad ga nismo vidjeli bez kravate. Uvijek je nasmijan i zrači pozitivnom energijom. Trebaju nam takvi ljudi”, smatra Tunc.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,