Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lične stvari koje se ne poklanjaju nikome: Donose nesreću i vama i drugima

Preuzmite sliku

Prema legendi, ovakvi pokloni najavljuju samo nesreću.

Nisu svi ljudi sujevjerni i ne obraćaju pažnju na ove detalje, zato od njih i možete dobiti poklone koji donose lošu energiju. Najbolje je da se uzdržite od darivanja ovih stvari, ali i primanja na poklon.

Ogledalo

Mnogo različitih mističnih priča i vjerovanja povezano je sa ogledalom. Vjeruje se da je ovo prozor u svijetove mračnih sila, prepun užasnih stvorenja željnih zla. Loš znak je ako se slomi, jer to znači da će zlo koje se nalazi s druge strane, doći u svijet.

 • Papuče

  Papuče se nekim čudom vezuju za ritual ukopavanja mrtvih. Posebno osjetljive osobe mogu ovaj dar shvatiti kao loš nagoveštaj. U najboljem slučaju, osoba kojoj darujete papuče može da se uvrijedi.

  Peškir

  Kao i papuče, peškir asocira na pogrebne potrepštine.

  Nož i drugi oštri predmeti

  Svi oni privlače negativnu energiju, pa svađa i skandali dolaze sa njima u kuću.

  Keramičke figure i preparirane ptice

  Prema legendi, ptica koja uleti u stan predviđa nečiju smrt ili veliku nesreću. Iz tog razloga, čak ni prelijepe figurice ptica nisu poželjne. Shvataju se kao loš znak.

  Sat

  U arapskom svijetu ovakav poklon se smatra pozivnicom za sahranu. Evropljani vjeruju da će sat dovesti do neuspjeha u biološkom satu. Zato ne poklanjajte sat dragim osobama.

 • Prazan novčanik

  Darivanje novčanika nije zabranjeno. Ali unutra mora biti novčanica bilo kakve vrijednosti. U suprotnom prazan novčanik će takav i ostati još dugo vremena. Nemojte lako darivati ni jedan od ovih predmeta. Mnogo je teže dobiti ove poklone, jer je strašno neprijatno odbiti ih, pogotovo od osobe koja vas voli i koju volite.

  Da biste izbegli nesreću koju donose ovakvi pokloni poželjno je da uradite sljedeće: Poklon uronite u so, pa u plastičnu kesu i ostavite ga tako preko noći. Ujutru bi trebalo da nestane sva negativna energija. Poklon provucite iznad upaljene slavske ili crkvene svijeće. Naravno, to uradite kod kuće, ne idite u crkvu zbog toga. Ako ipak dobijete jedan od ovih pokona, uvijek se sjetite izreke: “Poklonu se u zube ne gleda”. Prihvatite ga sa osmijehom i pomislite da od dobre osobe ne može da se dobije loš i negativan poklon. (Stil.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,