Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lego Bugatti Chiron: Najnoviji i njasloženiji Lego proizvod je više od igračke (VIDEO)

Preuzmite sliku

Verzija koju nudi čuveni proizvođač igračaka izrađena je u razmjeri 1:8 i ima minijaturni motor sa pokretnim klipovima i spojler koji se izvlači iz zadnjeg dijela automobila.

Najnoviji proizvod iz serije Lego Technic je komplet “kockica” koje – kada su sklopljne – čine umanjenu verziju jednog od naprestižnijih i najskupljih sportskih automobila današnjice, Bugatti Chiron.

Legova varijanta napravljena je u razmjeri 1:8, tako da je dužina sklopljenog automobila 56 cm, širina 25 cm, a visina 14 cm.

Kompletiranje ovog Chirona svakako ne traje koliko i izrada pravog automobila, ali će vam trebati dosta vremena da biste svih 3.599 delova sastavili u jednu cjelinu.

Ovo je do sada najsloženiji proizvod iz serije Lego Technic, s obzirom da je prethodno ponuđeni model na sklapanje, Porsche 911 GT3 RS, imao “samo” 2.704 elementa.

Kada se Lego Chiron jednom sastavi, kupac ne dobija samo običnu maketu, s obzirom da se neki dijelovi mogu pomjerati.

Tako, na primer, W16 motor ima klipove koji se pokreću kao kod pravog agregata, a pomoću polugica na volanu moguće je “mijenjati brzine” na osmostepenom automatiku.

Prednji točkovi prate smjer okretanja volana, a pomoću specijalnog ključa moguće je aktivirati veliki zadnji spojler koji se kod originalnog Chirona koristi pri većim brzinama.

Ispod haube nalazi se pločica sa jedinstvenim serijskim brojem automobila.

Komplet Lego Technic Bugatti Chiron u prodaji je od 1. juna, po cijeni od 350 dolara. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,