Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kupio napušteno skladište za siću, pa u njemu pronašao više od šest miliona eura

Preuzmite sliku

Anonimni lovac na blago kupio je korišteno skladište na aukciji za 500 funti (561 euro) i u njemu pronašao čak 5,8 miliona funti (6,5 miliona eura).

Nije poznato ko je imao toliko sreće u životu, ali priča o ovom neobičnom slučaju izašla je u javnost, zahvaljujući Danu Dotsonu, voditelju aukcije i emisije “Storage Wars”, kojem je jedna starija žena prišla na jednom humanitarnom događaju na kojem su se oboje našli.

– Jedna starija žena iz Azije koja je sjedila sto dalje od mene gledala me je kao da želi nešto da mi kaže. Na kraju mi je prišla i rekla da njen muž radi s čovjekom koji je kupio skladište od mene za 500 funti. Prvi majstor kojeg su pozvali da im pomogne nije uspio da otvori skladište, ali drugi jeste. U skladištu, koja su obično prazna, nalazilo se 6,5 miliona eura – rekao je on u videosnimku koji je objavio na Twitteru.

Dan kaže da se nakon toga javio advokat koji predstavlja originalne vlasnike skladišta, a koji je kupcu skladišta ponudio nagradu od 465.000 funti (521.978 eura) ako vrati novac. On je to odbio, pa je uslijedila druga ponuda u visini od 930.000 funti (više od milion eura), koja je prihvaćena. Lovac na blago vratio je vlasnicima novac i dobio dogovorenu sumu, prenosi “Antenam”.

Identiteti originalnih vlasnika skladišta nisu otkriveni, kao ni zbog čega su toliku količinu novca držali na takvom mjestu.

– Toliko miliona u skladištu ne možeš zaboraviti. Možda je neko drugi bio zadužen da brine o skladištu – rekao je Dotson u snimku, a njegova žena je dodala da je možda riječ i o osobi koja je otišla u zatvor.

Inače, za skladišta u SAD nalik na metalne kontejnere plaća se najam, a ako se ta obaveza ne ispuni, skladišta nakon određenog vremena mogu biti prodata sa svime što se u njima nalazi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,