Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kućica iz snova za 2.000 eura: Evo kako je to ovoj mami pošlo za rukom

Preuzmite sliku

Harmony Bryen iz Pertha je svom dvogodišnjem sinu napravila idealno mjesto za igru, a drugi roditelji kažu da je ova minijaturna kuća čak ljepša i uređenija od njihovih domova

Jedna mlada mama iz Australije otkrila je kako je kreirala kućicu za igru, za svog dvogodišnjeg sina, a na nju je potrošila čak 2.000 dolara. Zanimljivo je da je kućica više trendi od nekih pravih domova.

Harmony Brien (22) iz Pertha kaže da je uvijek bila zainteresovana za dizajn, a trenutno je na studijama arhitekture. Kaže da je dok je odrastala oduvijek željela ovako nešto, ali nije imala, pa sada želi da to priušti svom sinu.

  • – Vidjela sam da mnogo kompanija prodaje slične kućice, ali sam željela da napravim nešto unikatno i drugačije, specijalno prilagođeno mom sinu – kaže ona.

    – Iznajmljujemo kuću pa smo bili ograničeni s tim koliko visoko i veliko nešto može da bude, moj tata je napravio 90 odsto kuće, a muž i ja smo mu pomagali vikendom. Najbolji dio je što možemo da je rasklopimo i ponesemo ako se preselimo – dodaje Harmony.

  • Kada je “kostur” kuće napravljen, ova kreativna mama je mogla da se poigrava s enterijerom, a unutra ima sve što i u svakoj kući realne veličine: od kuhinje do kupatila. Osim toga, uspjeli su da naprave i kutak za crtanje, od drveta preostalog od kućice.

    Harmoni dodaje i da su kućice ovog tipa u Australiji takođe 2.000 eura, tako da ne smatra da je “skupo prošla”. Nekoliko članova porodice je finansijski “uskočilo” u pomoć, jer su pitali šta Harmony želi za rođendan svog sina, a ona je smatrala da je bolje da im daju novac, nego da se gomilaju plastične igračke.

  • Ima poruku za sve roditelje da budu kreativni i posvećeni djeci, i da se uključe u njihovo djetinjstvo i na ovako neobičan način, kroz zajedničko druženje i interakciju. Kada je podjelila slike ove kućice na svom Instagram profilu, mnogi su prokomentarisali da “ova kućica izgleda bolje od one u kojoj oni žive”. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje