Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kuća Al Caponea služiće za snimanje filmova i reklama

Preuzmite sliku

Porodično imanje koje je šef mafije kupio 1928. doživjelo je preobražaj vrijedan 1,75 miliona dolara i ponovo je otvoreno za javnost.

 • al-capone-kuca2
 • Kuća od 923 kvadratna metra izgrađena je 1922. godine. Ima osam velikih soba i osam kupatila, a izlazi na privatnu plažu. Iz investicione kompanije „MB Amerika“ kažu da su se novi vlasnici trudili da sačuvaju originalan izgled prostorija, koliko god je to bilo moguće.

  – Kuća je kupljena za osam miliona dolara i renovirana. Pokušali smo da sačuvamo njen stari duh i nadamo se da će klijenti to cijeniti – kaže direktor kompanije Marco Bruzzi.

  Al Capone je umro od sifilisa 1947. godine upravo u ovoj vili, a sada će ona služiti za snimanje filmova, reklama i muzičkih spotova. Prije prvog komercijalnog projekta, imanje će kratko biti otvoreno za sve posjetioce koji žele da ga razgledaju.

  Dvorište je i dalje ograđeno zidom visokim preko dva metra i gvozdenom kapijom. Arhitekta Monica Meloti kaže da su dijelovi dvorišta i kuće bili u fazi raspadanja, ali da su sada kao novi.

  Otvaranju vile prisustvovala je i Caponeova rođaka Deirdre Marie Capone, autorica knjige „Ujka Al“.

  (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,