Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Krojač u Švicarskoj pokušava srušiti svjetski rekord s pantalonama od 70 metara

Preuzmite sliku

Krojač u Švicarskoj sašio je pantalone veličine gotovo 70 metara i teške 700 kilograma, u nadi da će srušiti svetski rekord.

Krojač Xwendekar Kelesh ogromne pantalone je pokazao stanovnicima švicarskog gradića Beromunstera, a kako je istakao, za izradu pantalona na šivaćoj mašini bilo mu je potrebno osam mjeseci.

Nada se da će se upisati u Guinnessovu knjigu rekorda, a ako uspije, od pantalona planira da napravi 12 hiljada platnenih vrećica koje će pokloniti ili ih prodati u lokalnim prodavnicama, prenosi Hina.

 • „Ovo je prilika za podići svijest o zagađenju plastikom na našoj planeti“, izjavio je za dpa Patrick Curschellas, koji podržava Kelesha u njegovom poduhvatu.

  Kelesh je u Švicarsku prije 11 godina stigao iz Sirije, a oduvijek je sanjao o ovakvom ili sličnom projektu, rekao je Curschellas.

  Imao je podršku 50 ljudi koji su mu tokom šivenja pomagali posebnom tehnikom podizati tkaninu, koja košta oko četiri hiljade eura, a sponzorisao ju je donator koji je želio ostati anoniman.

  Do sada, najduže svjetske pantalone, od 65,5 metara, skrojene su u Limi u Peruu, a svjetski rekord je postavljen 2019. godine.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,