Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Kreativnost bez granica”: Pogledajte šta je uhapšena žena švercala u lažnom trudničkom stomaku

Preuzmite sliku

Žena u Brazilu uhapšena je zbog švercanja kokaina unutar lubenice koju je maskirala kao trudnički stomak.

Neimenovana žena navodno se ukrcala u autobus za Rio de Janeiro s lubenicom ispunjenom drogom ispod haljine i pretvarala se da je trudna. Policija ju je pretražila nakon što su dobili dojavu, no čak i oni bili su iznenađeni nakon što su otkrili da je trudnički stomak zapravo lubenica, prenosi index.hr.

Unutar lubenice policajci su otkrili četiri bloka kokaina teškog otprilike dva kilograma. Zaplijenjen je u ponedjeljak 30. novembra.

Prema brazilskoj policiji, žena je priznala da je primila drogu u Paragvaju i planirala je prešvercati u Rio de Janeiro. Uhapšena je u mjestu Guara, a potom je odvedena u policijsku stanicu. Na Facebooku policija je objavila i fotografije.

Slučaj je mnoge ostavio bez riječi, a neki su pisali kako ne znaju bi li se smijali ili plakali dok su drugi čestitali policiji na hvatanju “kreativne kriminalke”. Policija je neuspjeli slučaj krijumčarenja opisala kao “kreativnost bez granica”.

Prema Mail Onlineu, lokalni mediji izvijestili su kako je žena morala platiti 500 brazilskih reala (oko 155 KM) za transportaciju kokaina u Rio de Janeiro. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje