Srijeda, 15. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kraljica nudi posao snova: Čuvar šešira, čuvar tašnice, koordinator labudova

Besplatna soba u Buckinghamskoj palači, svakodnevni kontakt sa ljudima plave krvi i povjerenje kraljice Elizabete, a uz sve to se dobija i plata.

Da, kraljica Elizabeta traži novu sobaricu, a u nedjelju ističe rok za prijavljivanje. Iskustvo u poslovima održavanja su poželjna, ali ne i neophodna, već se traži “sposobnost da se čovjek nosi sa novim izazovima”.

Ove godine su mnogi dobili mogućnost da se udome u Buckinghamskoj palači, jer su u maju na konkursu pronašli šefa kuhinje, menadžera za zabave i osobu koja održava kraljici profile na društvenim mrežama, a pogotovo naloge koje ona prati.

Sobarica će raditi pet dana nedjeljno, uz mogućnost vikend posla, a godišnje će imati 33 dana odmora. Zanimljivo je da je Angela Kelly, kraljičina stilistkinja, počela karijeru upravo kao sobarica u Buckinghamskoj palači. Njen sadašnji posao je da odabere boju garderobe, kao i detalje koje će kraljica svakog dana nositi.

Priča se da će u najskorije vrijeme biti raspisan konkurs za “čuvara šešira”. Ova osoba će biti odgovorna za održavanje i biranje novih kraljičinih šešira, a nije neophodno da kandidat ima iskustvo u dizajnu, već da ih lično nosi i ima dobar ukus. Kraljica obično ima po 40 šešira, a svaki nosi desetak puta, što više nego prosječna žena koja svoj nosi jednom ili dva puta u životu.

Dobro upućeni u život kraljevske porodice kažu da će uskoro biti raspisan i konkurs za “čuvara tašnice”, kao i za “koordinatora labudova”, jer je kraljica vlasnica svih neobilježenih labudova na otvorenim vodama Velike Britanije. (Novosti)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje