Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus ostavio trag i na arkadne igre: Umjesto igračaka hvataju – toaletni papir

Preuzmite sliku

Vlasnik arkadnih igara u Engleskoj napunio je aparat s hvataljkom osnovnim higijenskim sredstvima koja se koriste u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa.

Rob Braddick došao je na neobičnu ideju kada je shvatio da u obližnjoj trgovini vlada nestašica toaletnog papira, sapuna i gela za dezinfekciju ruku. Odmah je nabavio veću količinu higijenskih sredstava, izbacio igračke iz aparata s hvataljkom i napunio ih higijenskim sredstvima.

“U jednom stroju se nalazila lutka Spidermana, a sada je tamo veliko pakiranje tekućeg sapuna. Igra je još uvijek u fazi testiranja. Teško je izvući nagradu, ali nije nemoguće. Mnogo ljudi je pokušalo, ali još uvijek niko nije uspio. Do sada nije bilo gužve, ali očekujem da će uskoro doći veći broj igrača”, navodi Braddick.

Braddick živi u engleskoj regiji Devon gdje trgovine još uvijek imaju u ponudi higijenske proizvode. Što se tiče njegovog biznisa, kaže da zaposlenici u zabavnom parku poštuju higijenske standarde i redovno peru ruke kako bi se zaštitili od epidemije. (index.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje