Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus im nije poremetio planove: Liječnički par vjenčao se u bolnici

Preuzmite sliku

Michael Sun i Shelun Tsai oboje su doktori, a već neko vrijeme su zaručeni. Morali su otkazati svoje veliko vjenčanje koje su planirali zbog koronavirusa. Ipak, kako bi ostali pozitivni oko cijele situacije, kolege su im odlučili pomoći napraviti malo vjenčanje na hodnicima bolnice u kojoj su zaposleni.

Veo je improviziran, stavili su maske, a na bolničkim kolicima postavljen je natpis ‘upravo vjenčani’. Zvanice su im bili kolege, a porodica i prijatelji su pratili ceremoniju putem videopoziva.

Shelun je otkrila kako se se zaručili još 2016. godine, a u  subotu, 11. aprila, trebalo se održati vjenčanje u Sjevernoj Karolini. Njihovi kolege znali su da su odgodili vjenčanje, a kada je došla na posao spomenula je kako se baš taj dan trebalo održati. “Odjednom su se svi uključili, napravili su mi veo, pa cvijeće i svako je pokušao na neki način doprinijeti.

Pripreme su počele u 8 sati ujutro, nakon njege pacijenata pripremali su vjenčanje”, otkrila je Shelun za Good Morning America.  Kolege su im čak pripremili i improvizirani svadbeni apartman, a jedna medicinska sestra vodila je službu.

“Bilo je apsolutno nevjerovatno. Svaki dan se brinemo o pacijentima i drago mi je što su kolege pokazali kako brinemo i jedni o drugima. Oni su moja porodica. Bilo je stvarno dirljivo”, zaključila je Shelun. Par planira ozakoniti vjenčanje u oktobru. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,