Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kontroverzni kafić u kojem konobarice poslužuju u bikiniju izgubio licencu

Preuzmite sliku

Kontroverzni kafić u Kaliforniji, u kojem baristice poslužuju kafu u bikiniju, izgubio je licencu nakon što su vlasti utvrdile da djeluje više kao posao za odrasle nego kafić.

Članovi gradskog vijeća u gradu American Canyonu u utorak su jednoglasno odlučili povući licencu kompaniji Bottoms Up Espresso, nakon što su kritičari tvrdili da više radi kao biznis za odrasle nego kao kafić.

Kafić, otvoren na više lokacija u Zaljevskom području San Francisca, poslovnicu u Canyonu otvorio je u decembru. Gradski čelnici tvrde kako su dobili brojne pritužbe na račun outfita djevojaka odmah po otvaranju kafića, zbog čega su razgovarali s vlasnicima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on


“Vlasnik ima dres kod. Kostimi otkrivaju do te mjere da taj posao zadovoljava definiciju zabave za odrasle prema gradskom Općinskom zakonu.”

Kako prenosi SF Gate, prema tom zakoniku, dres kod zahtijeva i da radnici prekrivaju određena “anatomska područja” tijela. U suprotnom slučaju, može se klasificirati kao mjesto za zabavu odraslih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on

Vlasnik Bottoms Upa, Nate Wilson, za Fox News rekao je kako je grad svojom odlukom “otišao izvan zakona”, no da će se preseliti s te lokacije bez obzira na to.

“Odlučili smo otići s te lokacije zbog činjenice da će grad potrošiti hrpu novaca poreznih obveznika kako bi se borio s nama na sudu, gdje bismo, da želimo poentirati, pobijedili”, rekao je te dodao kako ne spadaju u kategoriju zabave za odrasle, kako oni sugerišu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bottoms Up Espresso (@bottomsupespresso) on

“Ponosni smo na usluge kupcima i kvalitetna pića koja nudimo. Imamo dres kod koji izlaže manje nego što biste vidjeli na bazenu ili plaži”, rekao je Wilson ranije.

Prošli mjesec na udaru se našao još jedan kafić u kojem baristice poslužuju u bikiniju. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje