Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Koji posao bi trebali raditi u životu prema vašem horoskopskom znaku

Traženje posla često zna biti naporno. Uz čitav svijet različitih prilika za posao, nije baš uvijek lako pronaći najbolje za sebe. Možda ćeš ići na fakultet i želiš pronaći smjer prije nego što uroniš u poslovne vode.

Kako pronaći svoju strast i pretvoriti je u posao iz snova? Horoskop vam može pomoći. Evo kako pronaći strast i vidjeti koja ti je karijera ili posao najbolji po horoskopskom znaku.

Ovan

Ovnovi – vi ne želite posao za stolom. Imate puno strastvene energije koja bi se izgubila sjedeći iza stola. Imate prirodnu sposobnost vođenja, premda možete biti pomalo impulzivni. Najbolje vam odgovaraju poslovi koji zahtijevaju malo snage i vodstva. Ako niste superatletski tip, posao koji omogućava kretanje, raznolikost i putovanje s mogućnošću visokih pozicija idealan je za vas.

Bik

Bik treba stabilnost i rutinu. Dobri ste u tome da možete tačno predvidjeti šta se događa i kad možete imati plan A, B i C. Uredski poslovi odgovaraju vašoj brzini ili nešto što uključuje vaše oko za preciznu kreativnost. Posao poput dizajnera interijera ima kombinaciju kreativnosti i predvidivosti koja bi va, lijepo odgovarala.

 • Blizanci

  Sviđa vam se da u potpunosti možete kontrolisati vlastiti život i biti u mogućnosti raditi s njim sve što želite. Imate puno energije, a možete biti i vrlo vješti s riječima. Novinarstvo i poezija mogli bi vam dobro odgovarati. Samozapošljavanje, općenito, ideja je koja bi vam mogla omogućiti kreativno izražavanje, a istovremeno možete biti i svoj šef.

  Rak

  Rak je empatičan i emotivan te uspijeva pomoći drugima. I dalje zadržavate neke od vodenih karakteristika, tako da bi pravo i medicina mogli biti previše neugodni za vas. Za vas bi bilo odlično da predajete u školi ili na fakultetu. Volite vidjeti tuđe zadovoljstvo zbog pomoći koju ste im pružili, a posmatranje male djece kako odrastaju u inteligentne odrasle osobe je idealno za vas.

 • uciteljica1
 • Lav

  Uspijevate u centru pažnje i neki od najboljih poslova za vas su pravo i politika. Ti poslovi mogu biti vrlo stresni, ali omogućuju vam da budete pod okom javnosti. Slava pop-kulture također bi vam dobro odgovarala – npr. ako možete postati Instat-slavni.

  Djevica

  Analitički um djevice jako je prikladan za financije, istraživanje i pokretanje novih poslova. Vaš detaljno orijentirani um znači da se dobro fokusirate na svoj rad, a ne na mišljenja drugih. Također nije nužno da morate biti vođa grupe, ali vrlo dobro možete izvršavati projekte u manjem obimu.

 • Vaga

  Vaga je najprikladnija za pravna područja. U svojim se svakodnevnim događajima uveliko oslanjate na ravnotežu, pravdu i istinu. Vješti ste s riječima. Sjajani ste član tima, ali istovremeno sami radite vrlo dobro. Imate nešto sofisticirano šta vas prati u svemu što radite.

  Škorpija

  Škorpije su lijepe i dramatične duše. Ne prihvataju kritiku, ali vole biti centar svega kad je riječ o reputaciji. Dobro bi se snašli u centru pažnje. Promoteri, marketing i Hollywood bili bi dobri za vašu glasnu i otvačenu ličnost.

  Strijelac

  Imate beskrajnu količinu energije. Ono što vas razlikuje od lava jest to što ne nastojite biti u centru pažnje. U životu su vam potrebne kreativnost i fleksibilnost. Pilot, stjuardesa, novinar, pa čak i kaskader mogli bi biti zabavni i jedinstveni poslovi koji će ispuniti vaš osjećaj za avanturu.

 • Jarac

  Idealni ste za poslovni svijet. Imate odličan osjećaj za vodstvo i stav bez gluposti – što je upravo ono što mnoge kompanije trebaju. Uspijevate samostalno i kao neposredni član tima. Prikladni ste za menadžerske pozicije u velikim kompanijama. Odlično ćete se uklopiti u stresno okruženje.

  Vodolija

  Vaša je priroda da propitujete i gurate granice tipičnog životnog plana. Ali, budući da društvo smatra kako vam je novac potreban dio života, neprofitni rad i tehnološka industrija su dobri za vas. Oni pozivaju na inovaciju i društveni aktivizam koji udovoljava vašim urođenim potrebama vodolije.

  Riba

  Vi ste vjerovatno najempatičniji od svih znakova. Vjerovatno ste već prirodni terapeut svoje grupe prijatelja. Vaš uvid u ljudski um i duboko razumijevanje emocija čine vas savršenim za proučavanje psihologije na bilo kojoj razini – bilo da se radi o savjetniku, terapeutu, psihologu ili psihijatru. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje