Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koji narodi najviše vole odmor na nudističkim plažama

Preuzmite sliku

Rezultati istraživanja jednog sajta sa “last minute” turističkim ponudama pokazali su da su Francuzi najskloniji ljetovanju u nudističkim kampovima. Online anketa sprovedena u periodu od 8. do 20. maja uključila je 1.000 ispitanika starijih od 18 godina u Francuskoj, 2.000 ispitanika iz Velike Britanije, 1.000 iz Španije i po 1.000 iz Njemačke i iz Italije.

Francuzi su, prema istraživanju, najskloniji nudističkom tipu ljetovanja, njih 51 posto. Slijede ih Italijani s 45 posto pa Njemci s 40 posto. Najmanje skloni nudizmu su Britanci ili 14 posto ispitanika koji su učestvovali u anketi.

Istraživanje je pokazalo i da su kupanju i sunčanju bez kupaćih kostima, a da nije obavezno riječ o plažama namijenjenim naturistima, najskloniji Španci. Na to je pitanje pozitivno odgovorilo 65 posto ispitanika iz te zemlje, 59 posto Francuza i isto toliko Italijana.

Većina stanovnika Starog kontinenta nema ništa protiv nudizma na skrivenim mjestima. Brojni ispitanici već su isprobali takvu vrstu odmora i ponovo prednjače Francuzi – njih 40 posto je već posjetilo neki od naturističkih objekata. (NN)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,