Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kladionice zarađuju od korona virusa: Klade se kad će nestati kvasca, toalet papira i kada će biti pronađeno cjepivo

Preuzmite sliku

Kako je pandemija koronavirusa stavila sportske događaje širom svijeta na čekanje, ruski ljubitelji kockanja ovisili su o nečemu drugom: pandemiji koronavirusa, piše The Moscow Times.

Veliki sportski događaji poput UEFA Europa lige i Lige prvaka bili su neke od prvih stvari koje su trebale biti zatvorene dok su svjetski čelnici radili na usporavanju širenja vrlo zaraznog virusa. Rusija je od 17. marta do 10. aprila obustavila sve nogometne, hokejske i košarkaške utakmice, prenosi Tuzlanski.ba.

Ruske kladionice, suočene s naglim padom prihoda, započele su klađenje na prognoze koje se ne odnose na sport poput vjerovatnosti pronalaska cjepiva za COVID-19, stavljanja čitave Moskve u karantin ili nedostatka kvasca i toalet papira u trgovinama.

Najmanje dvije web stranice kladionica, Betcity i PariMatch, stvorile su nove odjeljke na svojim web mjestima posvećene klađenju na događaje povezane s koronavirusom.

 • Odjeljak za klađenje na Championat.com, jednom od najpopularnijih sportskih priključaka na ruskom jeziku, sada je ispunjen prognozama o nesportu, uključujući “Hoće li Pornhub Rusima otvoriti premium pretplatu?” “Hoće li Yury Dud snimiti film o koronavirusu 2020. godine?” i “Hoće li se Rusija suočiti sa nedostatkom kvasca i toaletnog papira?”

  Anna Appolonova, glasnogovornica kladionice Lige kladionica, rekla je da se drastično povećao i broj oklada na cyber-sport od kada se zdravstvena kriza počela razvijati.

  Prema Appolonovi, gotovo 80% kockara Lige klađenja započelo je klađenje na virtualni nogomet, što je osam puta više u odnosu na prošlu godinu. Konkretno, LaLiga Santander Challenge, internetski nogometni turnir na kojem su učestvovali poznati sportisti izvan mreže, donio je oko 23 000 oklada.

  Jedini izvanmrežni sportski događaj koji je vidio vrhunac zanimanja je bjeloruska Premier liga, jedino još uvijek aktivno nogometno prvenstvo u Evropi, a broj klađenja na ove utakmice povećao se četrnaest puta u odnosu na prošlu godinu, rekla je Appolonova.

  Bjeloruski nogomet trenutno je naveden kao najpopularnija kategorija klađenja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje