Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kissenger: Uređaj koji prenosi poljupce, idealan za veze na daljinu!

kissenger
Preuzmite sliku

Uređaj koji bi mogao olakšati veze na daljinu ili \”online veze\” novi je projekt profesora robotike Hoomana Samanija iz Singapura.

\"kissenger\"Riječ je o uređaju nazvanom Kissenger, čije je ime skovano od riječi \”kiss\” ili \”poljubac\” te \”messenger\” ili \”glasnik\”.

Proizvod još nije na tržištu, ali već postoji veliki interes za njega. Naime, riječ je o uređaju koji elektronskim impulsima odašilje poljubac od jednog uređaja do drugog – potrebno ga je spojiti na računalo, poljubiti i poslati poruku jer uređaj reagira na pokrete i bilježi te ih šalje drugom uređaju koji potom te pokrete imitira, prenosi Doznajemo.com

Ipak, profesor Samani tvrdi kako je glavni problem bio na koji način prenijeti oblik nečijih usnica te snagu poljupca. Stoga su se odlučili napraviti silikonsku podlogu za poljupce koja najviše sliči ljudskim usnama. No, tehnikalije nisu jedina stvar koja muči ovog dovitljivog izumitelja. Muče ga i etička pitanja jer nešto tako intimno poput poljupca postaje roba koja se prodaje prilikom kupnje uređaja.

\”Poljubac je nešto vrlo intimno pa ako već planiramo imati proizvod koji ulazi u ljudsku privatnost, prije lansiranja na tržište trebalo bi napraviti istraživanja koja će uključiti kulturološke i sociološke aspekte\”, dodao je profesor za AFP.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: