Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ken slavi 60 godina: Pogledajte najbolja izdanja partnera slavne Barbie

Preuzmite sliku

Iako će zauvijek izgledati kao da mu je 21 godina, najslavnija lutka poslije Barbie, njen partner Ken ove sedmice navršava 60 godina.

Sretan rođendan Kenneth Sean Carson! Prvi put je predstavljen 1961. kao najbolji prijatelj Barbie, zgodnog stasa, ali ipak modno neosviješten i obučen u dosadnjikavi kardigan. Popularnost preko noći ova Mattelova igračka stekla je kada je odbacila sumorne krpice i pokazala se u izdanju za plažu u crvenim kupaćima, s tek sa žutim peškirom za plažu i natikačama.

  • U 70-im godinama prošlog stoljeća zgodni momak dobio je dodatnu garderobu, a već tada utjecajni modni američki i britanski dizajneri otimali su se kako bi mu dizajnirali neki upečatljiv outfit. U korak s društvenim zbivanjima 80-ih godina stigao je i Malibu Ken kao predstavnik etničke raznolikosti.

  • Svestran i riba po horoskopu Ken je oduvijek bio sportskog duha, među ostalim sportovima plivao je, igrao tenis i golf. Baš kao i sportski život karijera mu je bila raznolika. Imao je više od 30 poslova. Poznat kao doktor, vatrogasac. Danas Ken nije samo klonirana inačica iz prošlosti već se slavi u mnogim izdanjima. Postoje tri različita tjelesna tipa, pojavljuje su devet tonova kože i 10 boja očiju.

  • Djevojčice 90-ih rado će se prisjetiti ovih Barbie lutaka, bile su najpopularnije ‘’Često otpisan kao staromodan u svijetu digitalnih zabavnih sadržaja, Barbie brand koji uključuje i Kena, imao je uspješnu godinu tokom pandemije jer su roditelji i djeca ponovo poželjeli i opipljive igračke’’, rekao je stručnjak za igračke Peter Jenkinson te dodao kako je Mattel zabilježio najbolji rast prodaje u posljednja dva desetljeća ,a dionice firme porasle su za 50%. Ken i Barbie zapravo su bezvremenski i dalje su broj jedan u prodaji igračaka u svijetu.  Ipak, tokom godina u fokus je uglavnom bio na novim izdanjima i karijerama Barbie dok je Ken pomalo zanemaren. (Miss7.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,