Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kakve muškarce vole Njemice?

Preuzmite sliku

Uobičajena definicija kako bi idealan muškarac trebao izgledati varira od zemlje do zemlje.

Baš kao i žene, mnogi muškarci pokušavaju pratiti uobičajene trendove ljepote kako bi bili privlačniji. Kulturna razlika u tome šta ljudi tačno smatraju objektivno lijepim mogla bi da bude iznenađenje, piše Bright Side.

Pogled na najomiljenije muške slavne osobe će vam reći šta se smatra privlačnim, prenosi Tuzlanski.ba.

Sjedinjene Američke Države i Kanada

Prema časopisu People's, najatraktivniji muškarci u SAD-u u posljednje 3 godine su Paul Rudd (Ant-Man), Michael B. Jordan (Black Panther) i pjevač John Legend. Uobičajena definicija ljepote, kada je riječ o muškarcima u Sjedinjenim Državama i Kanadi, je mišićavo tijelo, grubost i zlatna koža. Međutim, u posljednjih nekoliko godina, posebno među mlađom generacijom, androgin izgled je postao poželjniji.

 • Indija

  Prema anketi, najatraktivniji muškarci u Indiji su glumci Shah Rukh Khan (Don 2), Aamir Khan (Kao zvijezde na Zemlji) i Hrithik Roshan (Zindagi Na Milegi Dobara). Iako je Shah Rukh Khan zauzeo prvo mjesto, on se zapravo otvorio, rekavši da su ga u prošlosti nazivali “ružnim i nekonvencionalnim”. Glavni standard ljepote u Indiji je svjetliji ton kože, koji se često promovira na TV-u. Osim toga, indijski standardi su prilično bliski američkim: visok, mišićav muškarac, čiste kože i pune kose.

 • Ujedinjeno Kraljevstvo

  Prema anketi iz 2021., najatraktivniji muškarac u Velikoj Britaniji je Tom Hardy, a istraživanja iz 2022. sugeriraju da Richard Madden  ima veliku šansu da osvoji tu titulu. Podaci istraživanja govore da idealan tip muškarca za Britance ima atletsku građu, smeđe oči, kratku tamnosmeđu kosu i nešto dlaka na licu. U stvari, utvrđeno je da su muškarci s bradom preko 60% privlačniji od muškaraca bez brade.

 • Filipini

  Za najatraktivnije muškarce na Filipinima zapaženi su Josh Cullen Santos iz muške grupe SB19 i glumac Alden Richards. Standard ljepote na Filipinima se pomjerio i umjesto da izgledaju mačo, muškarci mnogo vode računa o svom izgledu i traže ljepši izgled, pa odlaze u salone na tretmane lica. Ostali standardi uključuju tamnu kosu i više „mestizo“ izgled, što znači da ste pomiješani sa bijelim.

 • Južna Koreja

  Dok zapadne zemlje preferiraju muškarce koji su atletski građeni, Južna Koreja više voli mršavo tijelo koje izgleda androgino (ne previše mršavo, debelo ili mišićavo) za muškarce. Muškarci moraju biti pomalo mekani, vitkih crta lica, dvostrukih kapaka i svjetlije puti. Muške poznate ličnosti u Južnoj Koreji također ne zaziru od šminkanja ili farbanja kose, glumci je farbaju u crno kako bi izgledali mlađe, dok idoli to farbaju u “zabavne” boje, a to se ne smatra revolucionarnim kao što bi to bilo u SAD-u.

 • Meksiko

  Meksikanci više vole “mačo” izgled, što znači da su izuzetno muževni, za razliku od Južne Koreje koja preferira androgini izgled. Na listi najatraktivnijih muškaraca su glumci Diego Boneta (Luis Miguel) i Ryan Guzman.

 • Njemačka

  Prema istraživanjima, Njemice više vole da su njihovi muškarci viši, sa crnom ili smeđom kratkom kosom. Najveći procenat ispitanika je rekao da bi voljele  da im muškarac bude mišićav, ali su mršavi muškarci zauzeli blizu drugo mjesto. Za najatraktivnije muškarce proglašeni su fudbaler Marko Reus i glumac Thore Schölermann.

 • Italija

  U Italiji to što su muškarci pretjerano muževni nema veliku važnost u smislu njihove privlačnosti. U stvari, mnogi muškarci se bave dotjerivanjem i oblikovanjem dlaka na tijelu, a Italijani ne zaziru od nošenja “djevojačkih” boja, poput roze ili ljubičaste. Najatraktivnijim muškim poznatim ličnostima smatraju se Raoul Bova i Giulio Berruti.

 • Australija

  Australski standardi ljepote za muškarce fokusirani su na fizičku veličinu i mišićavost. Dok žene doživljavaju svoje tijelo kao teže od idealnog, muškarci koji slijede standarde ljepote, naprotiv, misle da su previše mršavi. Braća Hemsvort smatraju se jednim od ideala australske ljepote.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,