Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako staviti posuđe u mašinu za pranje? Postoji samo jedan pravilan način

Preuzmite sliku

Vlasnica firme Betty Likes To Clean, podijelila je savjete kako najefikasnije napuniti mašinu za pranje sudova da iz nje na kraju sve izađe savršeno čisto.

Tanjiri

Nemojte sve svoje posuđe u mašinu stavljati okrenuto u istom smjeru. Umjesto toga, Regalbuto kaže da bi svi tanjiri trebali da se nalaze na sredini mašine za sudove na donjem dijelu.  Na tom mjestu se nalazi moćna prskalica koje će savršeno oprati svu nečistoću s tanjira. Stavite neke tanjire s lijeve, a druge s desne strane i neka budu okrenuti jedni prema drugima.

Pribor za jelo

Vjerovali ili ne, postoji metoda stavljanja vašeg pribora za jelo u spremnik na donjem dijelu. Kako bi se osigurali da se sve očisti kako treba, sve ručke trebaju biti na vrhu. Tako će prenos klica biti minimalan dok vadite pribor iz mašine.

 • Lonci i šerpe

  Vaši lonci i šerpe takođe bi trebale da idu na donji stalak mašine posuđa kako bi bili što čistiji. Obzirom da su to najveće stvari koje stavljate u mašinu, stavite ih uz kraj kako prskalica ne bi bila blokirana. Također, kad god je to moguće, postavite ih na bočne stranice i usmjerite ih prema dole.

  Čaše i krigle

  Sve se vaše čaše, šoljice i krigle mogu zajedno očistiti na gornjem stalku. Pazite da uvijek budu okrenute licem prema dole kako bi unutrašnjost bila jednako čista kao i spoljne strane. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,