Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako se mahmurluk liječi u Rusiji, Poljskoj, Peruu…

Preuzmite sliku

Svi znamo da jutro poslije nešto veselije noći nije naročito prijatno, pa smo u stalnoj potrazi za idealnim lijekom. Evo kako ljubitelji alkoholnih pića s različitih strana svijeta liječe mahmurluk.

Postoje brojni i različiti recepti protiv mahmurluka, a oni se naročito razlikuju u različtiim kulturama.

 • mamurluk krevet
 • Tako se u Rusiji savjetuje odlazak u saunu, dok je u Mongoliji čest recept konzumiranje soka od paradajza. Škoti smatraju da je protiv mahmurluka najbolji “crni puding”, tj. životinjska krv, skuhana i pretvorena u kobasicu. Poljaci vjeruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu – limetu. Međutim, oni je ne jedu niti piju, već njen sok utrljavaju u kožu.

  U Las Vegasu, s druge strane, primjenjuju nešto savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan “Raj za mahmurne”, u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.

  U Peruu se protiv mahmurluka pravi supa koja”diže iz mrtvih”, a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji konzumiraju tzv. pizzle, odnosno sušeni penis bika.

  Korejci smatraju da je najbolji lijek za mahmurluk goveđa supa s usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju ispijanje bivoljeg mlijeka s rumom i likerom.

  S obzirom da su poznati po konzumiranju velikih količina viskija, Irci vjerovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pijesak nakon cjelonoćnog cirkanja, a Mađari vjeruju da se “klin izbija klinom”, pa mahmurluk liječe brendijem.

  (menshealth.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,