Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kako prepoznati da li vas partner vara?

Preuzmite sliku

Nedavno provedeno istraživanje otkrilo je najlakši način da utvrdite da li jevaš partner lažljivac i varalica: pogledaj njegov prstenjak.

U istraživanju Sveučilišta Oxford, pod nazivom „Stay or stray? Evidence for alternative mating strategy in both man and woman“ („Ostati ili zalutati? Dokazi za alternativne strategije parenja i kod muškaraca i kod žena“), naučnici su procijenili 1.314 ruku, uključujući 572 muškarca i 742 žene.

Nakon što su pogledali dužinu kažiprsta u usporedbi s prstenjakom, otkrili su da je kod muškaraca i žena – koji imaju desni prstenjak mnogo duži od kažiprsta na istoj ruci – veća vjerovatnoća da će biti nevjerni.

Češeš se po glavi

Ideja iza toga je da dužina prstenjaka otkriva količinu testosterona kojoj je beba izložena u maternici, što je povezano s promiskuitetom. Dakle, šta učiniti ako je prstenjak tvog partnera puno duži od njegovog kažiprsta? Osim što ćete vrisnuti: „Ko je ona?!“, zapamtite da se dužina prstiju određuje prije rođenja, te da postoji puno drugih faktora koji utječu na to hoće li se vaš partner spetljati sa susjedom ili ne.

„Gotovo da ne postoji niko to je čisto promiskuitetan ili čisto monogaman“, rekao je naučnik Ralph Wlodarski za Bloomberg.

Sve ono što jesmo kombinacija je naše genetike i našeg okruženja. Postoji golem prostor za varijacije, a ta će varijacija ovisiti o tvom odgoju, o tvom ranom iskustvu veze, o tvom razvoju i o aspektima slobodne volje te aspektu stvaranja odluke temeljene na tvojim iskustvima.“ (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,