Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako dobiti sadnice kikirikija, oraha: Kutija za jaja pomaže

Preuzmite sliku

Poželite li rasaditi neku kućnu biljku, poput aloa vere, uzmite jedan njezin dio koji je pustio malo korijenja pa ga smjestite u bananu kako je prikazano niže u video prilogu. Banana će novoj biljci dati sve potrebno za brži i zdravi rast.

U banani je držite dok ne postane posve crna pa biljku izvadite – iznenadit ćete se koliko korijenja će imati. Na kraju je jednostavno prebacite u zemlju.

Tu je i trik sa bundevom. Prerežite ju, malo odmaknite koštice prema sredini i napunite zemljom. S vremenom će vam bundevine sjemenke proklijati i imat ćete mnoštvo sadnica.

Naučit ćete i kako ‘popraviti’ granu koja je puknula na drvetu novca. Jednostavno ekserom izdubite stabljiku kako je pokazano u videu, izrežite grančicu tako da pri dnu bude šiljasta pa to stavite u pripremljeni otvor i pričvrstite kvačicom. Vremenom će se biljka spojiti sa umetnutim dijelom i kvačicu ćete moći ukloniti, piše 24sata.hr.

Otkrit ćemo vam i kako dobiti sadnice kikirikija, slanutka, datulja, kukuruza, oraha itd. te kako iskoristiti kartonsku kutiju od jaja za stvaranje sadnica koje ćete kasnije popikati po vrtu. +

Pogledajte kako sve to napraviti u videu:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,