Srijeda, 30. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kada su vidjeli šta tip vodi na povodcu krenule su lavine komentara: “Vau, vau”, “Hoće li ujesti?”…

Fotografija muškarca iz Dalmacije koji na povodcu vodi mačku izazvala je različite reakcije na Facebooku.

“Vau, vau”, piše uz fotografiju koja je objavljena na popularnoj stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca gdje je dobila nekoliko hiljada lajkova, ali i nekoliko stotina komentara.

  • Dok su se neki čudili prizoru, drugi su se čudili njima. “U Zagrebu je to normalno za vidjeti, pa kućne mace ne možeš pustiti same, mogu se uplašiti i izgubiti, jer nisu navikle na vanjski život, i one trebaju zraka i šetnje… Kako ste neobaviješteni ljudi, doduše, Split je mali grad, a držanje turista svakako je važnije od držanja maca”, jedan je od komentara.

    “Jedino u RH je vama ovo čudno i smiješno, vani je ovo najnormalnija pojava. Pogotovo kad mačku platiš par stotina eura, sigurno je nećeš puštati ko ove seoske mačke da landraju i pare se kako stignu…i čudom se čudimo kako nam je pun grad napuštenih mačića”, “ovo je smiješno svom primitivnom svijetu. Odavno u većim gradovima je ovo uobičajen prizor”, “ovo je normalno svugdje, samo ne kod nas”, još su neke od reakcija.

    Naravno, nisu izostale i šale. “Hoće li ujesti?”, “pa kad vode djecu na povodcu, što ne bi i mačku”, pisali su fanovi stranice ispod fotografije. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,