Subota, 15. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kada imaš vlastitu zamisao ‘kuće iz snova’: Kupio je 11 kontejnera i napravio čudo

Kada je u pitanju izgradnja kuće iz snova, svako ima svoju viziju kako bi ona trebala izgledati…

Neki biraju udobne i male bungalove, drugi se odlučuju za luksuzne vile. Međutim, postoji nekolicina onih koji se odlučuju odbaciti tradicionalne arhitekture i graditi nešto sasvim drugo, na primjer, kuću s kontejnerima.

Upravo to je učinio dizajner Will Breaux, koji je sada ponosni vlasnik kuće sagrađene isključivo iz kontejnera za transport.

Njegov novi dom nalazi se u ulici McGowen u Houstonu. Kako Breaux kaže, njegova 11 kontejnerska kuća najopsežnija je građevina takve vrste, piše Tuzlanski.ba.

Kontejneri su nagomilani jedan tako da čine kuću od ‘tri sprata’, zajedno s potkrovljem.

Breaux je želio sagraditi vlastitu kuću od početka 2000-ih, međutim, dugo se borio da pronađe nekoga ko bi dizajnirao vrstu kuće koju je želio, pa je Breaux odlučio to učiniti sam.

„Počeo sam gledati projekte koji se grade koji su mi se svidjeli. Konačno, dizajner s kompanijom opredjeljenom za gradnju kuća angažovan je za dizajn trospratne gradske kuće. Nakon što sam mjesecima nagledao ono što rade morao sam raskinuti saradnju sa njima, jer mi nisu ispunili ono što sam želio. Tako je put oko dizajniranja moje kuće počeo oko 2011. godine “, napisao je muškarac na svom blogu.

Breaux je ideju o kontejnerskoj kući dobio prije mnogo godina prije nego što je uopće bila stvar. Zašto kontejneri? Pa, ideja iza toga prilično je jednostavna.

“Kontejneri su snažni, vatrootporni, dugotrajni, otporni na uragane i imaju zajedničke karakteristike”, objašnjava Breaux.

Prvo što je učinio bilo je izraditi 3D skicu kuće. Nakon dugih sati provedenih u učenju svega o izgradnji kuće od kontejnera za dostavu, Breaux je sada ponosni vlasnik impresivne kuće od 2500 kvadratnih metara. Sada je kuća gotovo u potpunosti namještena i izgleda baš onako kako je Breaux to zamislio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje