Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kad srce prevlada: Pas Lilo i maca Rosie pravi su prijatelji

Preuzmite sliku

Kad su vlasnice pronašle macu Rosie na ulici, nisu bile sigurne da će preživjeti.

Ženka Haskija Lilo  je uzela pod svoje, dojila i brinula o njoj, pa se i danas odlično slažu i uživaju zajedno. Prije otprilike šest mjeseci niko nije mogao biti siguran u to hoće li maca Rosie preživjeti prvu noć u novom domu, nakon što su je pokupili s ulice. Ali, onda je upoznala ženku Haskija Lilo, koja se počela truditi oko nje i pomogla je svojim vlasnicama da spase život maci koju su, sitnu i promrzlu, sa još zatvorenim očima, pronašle na ulici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐕Lilo 🐕Infinity & 🐈Rosie (@lilothehusky) on

Lilo  je jednostavno posvojila kao vlastitu bebu, tako da ju je Rosie počela sisati, a ona ju je majčinski grijala. Preuzela je brigu o njoj kao da je okotila i ta je briga bila presudna da maca preživi i počne se razvijati. Već nakon sedmicu dana se vidjelo da maci briga godi, pa je otvorila okice i napravila prve korake te se počela penjati Lilo na glavu.  Oporavila se izvanredno i u međuvremenu izrasla u prekrasnu macu i sada je ravnopravan član jedne porodice koja voli životinje i rado im pomaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐕Lilo 🐕Infinity & 🐈Rosie (@lilothehusky) on

,, Mi smo tri sestre iz Kalifornije i oduvijek volimo životinje.” rekle su vlasnice. Kažu kako od djetinjstva dovlače kući napuštene životinje i pomažu im, a danas prodaju marame za pse i zdjelice koje izrađuju, pa time financiraju projekte za spašavanje uličnih mačaka. Njihov je dom i danas uvijek pun životinja koje su pronašle na ulici i spasile. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐕Lilo 🐕Infinity & 🐈Rosie (@lilothehusky) on

,, Ukratko, Lilo to nije prva maca u čijem je spašavanju i odgoju pomogla, a i Rosie je u domu svojih novih vlasnica upoznala i druge pse. Svi su oni vrlo različite prirode, ali postali su veliki prijatelji po vlastitom izboru i pravi su dokaz za izreku da ‘ljubav ne vidi očima, nego srcem’, kažu ponosne vlasnice Lilo i Rosie.  (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje