Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kad savjest “proradi”: Stiglo pismo izvinjenja 50 godina nakon „krađe“

Misteriozno pismo stiglo je na adresu državne bolnice u Narabriju, gradu u australijskoj državi New South Wales, u kojem se žena izvinjava za medicinsku kapu koju je ukrala davne 1960.

U pismu ona objašnjava situaciju koja je dovela do ’krađe’:. „Kapa se greškom našla u mojoj sobi i ja sam je iskoristila da očistim cipele. Dugujem vam novac za tu kapu i možete li mi, molim vas poslati cijenu nove, da bih isplatila dug.“

Bolnički menadžer osoblja, Sheron Simson, odgovorio je na pismo osamdesetogodišnjoj gospođi koja živi u domu za stara lica, i objasnio joj da im ne duguje ništa jer medicinske sestre sada nose kape za jednokratnu upotrebu. Međutim, menadžer je dobio još jedno pismo u kojem je bila i novčanica od 20 dolara, piše Pismo News.Gospodine Simson, hvala vam što ste odgovorili na moje pismo. Proučavala sam Bibliju godinama i u njoj piše da ako ukradeš nešto što ne pripada tebi, moraš da vratiš u 4 puta većoj vrijednosti. Ako je kapa koštala 5 dolara, molim vas da prihvatite ovih 20 dolara i iskoristite ih u sljedećoj porudžbini jednokratnih kapa“, piše u pismu. Gospođa nije željela da otkrije svoj identitet javnosti, ali je ispričala da je nekada radila u operacionoj sali u navedenoj bolnici. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,