Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstvena ponuda: Noćenje u najvišoj sobi u Evropi – na 3500 metara

Preuzmite sliku

Uoči početka skijaške sezone, Airbnb je svojim korisnicima ponudio jedinstvenu priliku jednog noćenja u preuređenoj sobi unutar žičare na 3500 metara visine…

Na obroncima planinskog lanca Mont-Blanc na visini od 3500 metara smještena je najviša soba Evrope koja se našla u ponudi internetske platforme Airbnb. Soba je smještena u futurističkoj žičari Punta Helbronner u Italiji koja se godinama smatrala najvišom u Evropi.

Uoči početka skijaške sezone, Airbnb je svojim korisnicima ponudio jedinstvenu priliku jednog noćenja u preuređenoj sobi po imenu Mont Blanc unutar spomenute žičare. Soba ima bračni krevet te je namijenjena za dvije osobe, a ponosi se monumentalnim staklenim prozorima od poda do stropa koji pružaju spektakularni pogled na Alpe.

Uz noćenje u ovom neponovljivom prostoru 27. novembra 2021. godine, ponuda je uključivala prijevoz do vrha žičare, ekskluzivno pravo spuštanja niz snježne padine neposredno prije službenog početka skijaške sezone u društvu svoje domaćice Federice Brignone – olimpijke i osvajačice Svjetskog kupa u skijaškom trčanju, ali i svečanu večeru.

S obzirom na unikatnost ideje i ograničenost ponude ne čudi da je ista prodata odmah nakon što se pojavila na Airbnb-u 23. novembra ove godine, prenosi punkufer.hr.

Ponuda je došla i s nekoliko upozorenja – potencijalni gosti trebaju se savjetovati s ljekarom prije upućivanja na visinu od 3500 metara, te ponijeti prikladnu odjeću. Iako se prostor unutar žičare grije, temperature izvan nje variraju od -5 do -15 Celzijevih stepeni.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje