Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Japan: Firma predstavila ‘odijelo-pidžamu’ kako biste i na Zoomu izgledali elegantno

Preuzmite sliku

Želite izgledati dobro i elegantno za Zoom sastanak, ali se ne želite previše dotjerati?

Japanska firma Aoki’ Holdings kreirala je liniju odijela-pidžama (Pajamas Suit) koja podsjeća na odjeću kakva se nosi pri odlasku u kancelariju  ali istodobno može biti i pidžama.

Trgovina Aoki’ je u vrijeme pandemije pokrenula proizvodnu liniju bež, crnih i tamnosivih odijela za muškarce i žene, namijenjenu svima koji rade od kuće, a reklamira je kao odjeću koja je “više od pidžame, a manje od modne odjeće”.

Sakoi i hlače prodaju se i odvojeno. Gornji dio ‘odijela’ čine udobni pleteni kardigani i mogu se kombinirati s hlačama elastičnog struka dizajniranim za dugo sjedenje. “Odijela pidžame” odraz su načina na koji se japanski proizvođač klasičnih poslovnih odijela nastoji prilagoditi tržištu u vrijeme pandemije koronavirusa, kada je velika većina uredskih radnika primorana raditi od kuće.

Aoki’ ove godine ima dosta gubitaka. Anketa istraživačkog centra Pew ukazuje na to da većina Amerikanaca i nakon završetka pandemije želi nastaviti raditi od kuće, što znači da će firme  poput Aokija morati nastaviti s inovacijama u novoj eri “uredskog” rada kako bi se prilagodile novim zahtjevima na tržištu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,