Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izvukli se iz loše situacije: Bračni par smislio trend za izlaženje iz dugova

Preuzmite sliku

Ovaj bračni par iz Kine do prije par godina bio je u ozbiljnim dugovima, a sada su jedni od najpoznatijih influensera u ovoj zemlji, koji zarađuju milione.

Kina je postala jedna od najpoznatijih država ruralnog preduzetništva, zbog čega prodavci voća i povrća proizvode prodaju brzo, putem video zapisa.

Tako je prodaja u odnosu na prošlu godinu porasla za 15 puta. Pojedini poljoprivrednici imaju 7,3 miliona pratilaca na kineskoj verziji Tik Toka i zarađuju oko 300 miliona juana, što iznosi oko 40 miliona eura godišnje.

Ovaj par ima oko 2,5 miliona pratilaca koji gledaju kako beru voće, a na taj način mogu i poručiti ono što bi voljeli da kupe. Dok su prodavali putem jednog trgovačkog programa, imali su oko 100 porudžbina dnevno, a sada imaju preko 50.000 i zarađuju oko 1,2 miliona eura mjesečno.

Podrška države

Poljoprivrednici u Kini imaju i dodatnu pomoć države. Naime, Komunistička partija zalaže se za revizalizaciju “san nonga”, odnosno tri problema poljoprivrede, ruralnih krajeva i poljoprivrednika.

U smjerovima koje su objavili 11. juna, vlada je pozvala na proširenje pokrivenosti ruralnih područja internetom kako bi se povećali prihodi poljoprivrednika.

Poljoprivreda je i dalje jedan od najvažnijih gospodarskih sektora u Kini, koji zapošljava gotovo četvrtinu radne snage. (ddl.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,