Utorak, 15. Oktobar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Iznajmio školski autobus kako bi spasio životinje od uragana

Dok su se stanovnici Južne Karoline prošle sedmice pripremali za evakuaciju zbog dolaska uragana Florence, Tony Alsup provodio je svoj humani plan.

U starom školskom autobusu koji je kupio upravo za tu namjenu krenuo je ususret oluji kako bi spasio život životinja koje bi inače bile ostavljene.

Alsup volonter u Društvu za hitno spašavanje i udomljavanje životinja  EARS (Emergency Animal Rescue and Shelter), već je koristio školski autobus kako bi spasio životinje od uragana Harvey, prošle godine.

  • Za The Washington Post Alsup je rekao da su i životi životinja važni i da ako bude potrebno spašavati životinje, a posebno kućne ljubimce iz skloništa da je spreman osim svog angažmana uložiti i vlastiti novac za gorivo, čamac ili što već bude trebalo da ih spasi.

  • Prije nego što je uragan Florence stigao, Alsup je obišao nekoliko skloništa u Južnoj Karolini i napunio autobus s potrebitim životinjama. Pokupio je 53 psa i 11 mačaka.

    Iz Južne Karoline prebacio je životinje u Alabamu, odakle će većina njih biti raspoređena po skloništima diljem zemlje, a oni koji budu imali više sreće bit će udomljeni. (zdrava krava)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,